Laatste tips voor belastingaangifte

Laatste tips voor belastingaangifte

Ruim zes miljoen Nederlanders hebben hun belastingaangifte al ingestuurd. Twee miljoen landgenoten moeten dat vóór 1 mei nog doen. Deze tips kunnen erbij helpen.  

1. Vraag om uitstel

Wie vreest de deadline van 1 mei te gaan missen, kan de Belastingdienst vragen om uitstel tot 1 september. Dat is mogelijk via de website Belastingdienst.nl en de Belastingtelefoon (0800-0543). Bij het verzoek om uitstel hoeft geen reden te worden opgegeven. Uitstel voorkomt ook een boete voor het niet halen van de deadline van 1 mei.

2. Video's met tips

Op onze website (zie link onder dit bericht) staan ruim dertig video's waarin onze geldexpert Patricia Boon tips geeft voor bij het invullen van de belastingaangifte over 2016. Daarbij gaat het om onderwerpen als slim afronden, korting voor AOW'ers, middeling en het aftrekken van zorgkosten.

3. Tips voor ouderen, huiseigenaren en andere groepen

Op DFT staan ook verhalen met belastingtips voor speciale groepen, zoals studenten, ouderen, zzp'ers en woningeigenaren.

4. Meer tips

Voor wie aan bovenstaande belastingtips niet genoeg heeft, is er ook een verhaal met 31 extra tips. Daarbij gaat het om onderwerpen als belastingvrij schenken aan (klein)kinderen, alimentatie, aftrekposten en restschuld


1