Stappenplan

Professionele begeleiding op maat

Bij onze vrijblijvende kennismaking deel ik graag mijn toegevoegde waarde met u. Op basis van uw financiële situatie en doelen presenteer ik een aantrekkelijk aanbod voor een op maat gemaakt begeleidingstraject. Elk traject is uniek en wordt volledig afgestemd op uw behoeften.

De duur hangt af van uw specifieke situatie. Sommige klanten ervaren al resultaten na enkele sessies en kunnen daarna zelfstandig weer op weg. Voor anderen kan een wat langere begeleiding nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan langlopende aflossingstrajecten.

Voordat we aan de slag gaan, ontvangt u volledige transparantie over onze aanpak en maken we heldere afspraken. Ontdek de verschillende stappenplannen voor het financiële welzijn van particulieren en bedrijven.

Mijn tarieven

Particulier stappenplan 

Elk individu heeft zijn eigen financiële situatie en doelen. Daarom geloof ik sterk in het belang van een gepersonaliseerd stappenplan naar financiële balans. Hier zijn de stappen die we samen zullen nemen om uw financiële doelen te bereiken:

  1. Kennismaking en analyse: We beginnen met een grondige kennismaking waarin we uw financiële situatie in kaart brengen. Dit omvat het analyseren van inkomsten, uitgaven, schulden en doelen.
  2. Budgettering en prioritisering: Samen stellen we een realistisch budget op dat past bij uw levensstijl en doelstellingen. We identificeren ook welke uitgaven prioriteit hebben en waar eventueel besparingen kunnen worden gerealiseerd.
  3. Schuldbeheer en aflossing: Als er sprake is van schulden, ontwikkelen we een plan om deze effectief af te lossen. Dit kan het consolideren van schulden, onderhandelen met crediteuren of het opzetten van een aflossingsschema omvatten.
  4. Opbouwen van reserves: We kijken naar manieren om een noodfonds op te bouwen en vermogen op lange termijn te laten groeien, zoals spaarrekeningen, beleggingen of pensioenplanning.
  5. Financiële educatie en ondersteuning: Gedurende het proces bied ik continue educatie en ondersteuning, zodat u leert hoe u zelfstandig financiële beslissingen kunt nemen en problemen kunt aanpakken.

Zakelijk stappenplan

Naast particulieren ondersteun ik ook ondernemers bij het bereiken van financiële balans in hun bedrijf. Hier zijn enkele van de stappen die we kunnen nemen om uw zakelijke financiën te optimaliseren:

  1. Bedrijfsanalyse: We beginnen met een grondige analyse van de financiële gezondheid van uw bedrijf, inclusief inkomstenstromen, kosten, cashflow en winstgevendheid.
  2. Budgettering en kostenbeheer: Samen stellen we een budget op dat rekening houdt met alle zakelijke kosten, inclusief operationele kosten, personeelskosten, marketinguitgaven en meer. We identificeren ook mogelijkheden voor kostenbesparing zonder de kwaliteit van uw diensten of producten in gevaar te brengen.
  3. Cashflow management: Het beheren van de cashflow is essentieel voor het gezond houden van uw bedrijf. We ontwikkelen strategieën om betalingsstromen te optimaliseren, openstaande facturen te innen en tekorten te voorkomen.
  4. Investeringen en groei: Als uw bedrijf klaar is om te groeien, kijken we naar investeringsmogelijkheden en financieringsstrategieën die passen bij uw doelen en risicobereidheid.
  5. Belastingplanning en compliance: We zorgen ervoor dat uw bedrijf voldoet aan alle belastingverplichtingen en ontwikkelen een belastingplanningstrategie om de fiscale last te minimaliseren.

Plan een gratis consult

Door middel van dit persoonlijke stappenplan naar financiële balans, streven we ernaar om uw financiële welzijn te verbeteren en een solide basis te leggen voor een rooskleurige financiële toekomst. Neem gemakkelijk contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Laten we samen aan de slag gaan!

Gratis consult inplannen


Contact
Contact

Zoekt u hulp of heeft u een vraag? Neem contact op met mij!

Alt titel

Veelgestelde vragen

Tijdens het intakegesprek wordt uitgelegd wat BudgetcoachIAM voor u kan betekenen. Afhankelijk van uw financiële situatie en wensen krijgt u een aanbod voor een professioneel begeleidingstraject op maat. De duur van het traject hangt af van uw situatie en er worden duidelijke afspraken gemaakt over de kosten.

Samen bepalen we in eerste instantie wat er precies aan uw administratie moet gebeuren en welke acties verder nodig zijn, zoals bijvoorbeeld het treffen van een betalingsregeling met schuldeisers. Afhankelijk van uw situatie en wensen wordt een contactfrequentie met BudgetcoachIAM afgesproken om samen met u de administratie te doen.

BudgetcoachIAM biedt zowel korte als lange looptijd begeleidingstrajecten aan voor cliënten die hulp nodig hebben bij het beheersbaar maken van hun financiële situatie. Tijdens het traject wordt er gewerkt aan het krijgen van inzicht in de financiële situatie en het op orde brengen van de administratie. Vervolgens wordt er in samenspraak met de cliënt een plan van aanpak opgesteld om de financiële situatie te verbeteren. Na het opstellen van het plan van aanpak gaan de coach en cliënt samen aan de slag met de uitvoering en blijft de coach ondersteunen en adviseren waar nodig. 

1