Besparing door overstappen toegenomen

Besparing door overstappen toegenomen

Volgens vergelijker Pricewise, onder meer eigenaar van HoyHoy, hebben overstappers naar een andere energiemaatschappij, autoverzekeraar en zorgverzekeraar vorig jaar gezamenlijk € 387 mln bespaard. Pricewise baseert zich op onderzoek onder duizend overstappers. In 2015 bedroeg de geschatte besparing nog € 313 mln.

Besparing door overstappen toegenomen

Een op de vijf Nederlanders (22%) is van plan binnenkort naar een andere autoverzekering op zoek te gaan. De belangrijkste reden daarvoor is dat ze denken elders een lagere premie te betalen: driekwart van de aspirant-overstappers geeft dat als motivatie. Een kwart denkt een betere dekking te kunnen vinden. Minder dan een op de tien zoekt een andere verzekering uit onvrede met de huidige aanbieder. Van de verzekerden die niet willen overstappen, is de helft tevreden met verzekeraar en/of product. 11% geeft dan dat zijn/haar tussenpersoon de verzekeringen regelt. Via PriceWise bespaarden overstappers vorig jaar gemiddeld € 102 op de autopremie.

Zorgpolis

De zorgverzekering wordt vooral door jongeren onder de loep genomen: 81% van de verzekerden onder de 30 heeft weleens een vergelijking gemaakt. Meer mensen vergeleken de zorgpolissen: 51% tegen 47% in 2015. Overstappen leverde bij PriceWise vorig jaar gemiddeld € 112 op. Overigens stapt een op de drie auto- en zorgverzekerden over zonder daarbij een lagere premie te gaan betalen.

Bestemming besparing soms onbekend

Ruim een kwart van het bespaarde bedrag wordt in de spaarpot gestopt; bijna 15% gaat op aan dagelijkse kosten. Opmerkelijk is dat 20% aangeeft niet te weten wat er met de besparing gebeurt. Overstappen naar een andere energieleverancier levert het meeste op: € 167 op jaarbasis.

Bron: amweb 


1