4 tips om incassokosten te voorkomen

4 tips om incassokosten te voorkomen

1. Vaste lasten: gebruik machtigingen

Gebruik voor regelmatige uitgaven zoals voor energie en abonnementen een automatische overschrijving. Dit kun je via internetbankieren instellen. Ook kun je vaak de leverancier machtigen om het geld van je rekening te boeken.

2. Eenmalige kosten: betaal meteen

Het beste is om rekeningen die je ontvangt, meteen te betalen. Je kunt rekeningen eventueel ook bij elkaar leggen. Kies dan een vast moment elke week waarop je alle rekeningen in een keer betaalt.

3. Check regelmatig je bankrekening

Kijk bijvoorbeeld een keer per week op een vast moment of alle betalingen goed zijn gegaan. Zorg ook dat er altijd genoeg geld op je rekening staat om de betalingen te doen. Zorg daarnaast voor een buffer voor onverwachte grote uitgaven. Zet deze buffer op je betaalrekening.

4. Incassobrief gekregen? Check de regels

Check of de incassokosten niet te hoog zijn. Er is een wettelijk maximum aan de incassokosten die een bedrijf in rekening mag brengen. Een bedrijf mag daarnaast alleen onder bepaalde voorwaarden incassokosten rekenen. De belangrijkste is dat je eerst een herinnering moet krijgen. Hierin moet staan welke incassokosten je moet betalen als je niet binnen veertien dagen na de herinnering betaalt.

Bron: Wijzeringeldzaken


1