Diensten

Werkwijze

Tarieven

In een kennismakingsgesprek (geheel vrijblijvend) vertel ik u graag wat ik voor u kan betekenen. Op basis van uw financiële situatie en wensen kan ik u een voorstel doen voor een professioneel begeleidingstraject. Een begeleidingstraject is maatwerk. De duur van een traject hangt af van uw problematiek. Sommige klanten zijn in enkele sessies geholpen en kunnen dan zelfstandig weer verder. Anderen hebben meer tijd nodig, bijvoorbeeld bij langdurige aflossingstrajecten. Voorafgaand van een begeleidingstraject krijgt u volledig inzicht in de werkzaamheden en worden duidelijke afspraken gemaakt.

Een begeleidingstraject. 

Het traject start altijd met inzicht in uw eigen administratie. Door het opzetten van een overzichtelijke administratie weet u exact hoe u er financieel voor staat. Uw inkomsten en uitgaven worden in kaart gebracht. Vervolgens gaan we samen kijken of besparingen mogelijk zijn en/of extra inkomsten te genereren zijn. Bijvoorbeeld door het aanvragen van eventuele toeslagen. Tevens kan ik u helpen bij het wijzigen van eventuele toeslagen, verzekeringen en abonnementen om uw lasten te drukken. In de laatste fase van het traject wordt een nieuw en realistisch budgetplan gemaakt. Ik zal u tevens begeleiden in het omgaan met het nieuwe budget en zal ik regelmatig met u het budgetplan evalueren. Afhankelijk van uw wensen wordt een contactfrequentie afgesproken om samen met u de administratie te doen.

In het intake gesprek zullen we bespreken en bekijken hoe uw financiële huishouding er op dit moment voor staat. Vanuit die positie zullen we samen kijken hoe veel ondersteuning u nodig heeft.

Heeft u ondersteuning nodig voor een korte termijn, dan is het voordelig om een vast uur tarief (37,50 euro incl. BTW particulieren) te hanteren. Hieronder valt o.a. begeleiding ter plaatse, administratie en contact opnemen namens u met instanties. In het intake gesprek krijgt u een uitgebreide uitleg hierover.
Heeft u ondersteuning nodig voor een langere termijn, dan past een pakket wellicht beter bij u.
Met een pakket kunt u gemiddeld tot 25%  besparen (afhankelijk van het pakket wat we overeenkomen).  dat is natuurlijk uw doel. Geld besparen en niet uw lasten vergroten.